IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заплатата на Киану Рийвс в „Матрицата: Възкресения“ беше разкрита

23 декември 2021 11 00

И тя не е много по-голяма от тази, която е взел за „Матрицата“ през 1999 г.

Getty Images

Getty Images

Заплатата, която Киану Рийвс е получил за ролята си в „Матрицата: Възкресения“ беше разкрита, но по-интересното в случая е, че тя не е много по-голяма от тази, която холивудският актьор е взел за първата част на култовия филм „Матрицата“ през 1999 г.

Според списание Variety, 57-годишният Киану, който се завърна към емблематичната си роля на Нео, е спечелил между 12 и 14 милиона долара за продължението на франчайза. Тази цифра е само с няколко милиона повече от 10-те милиона долара, които Рийвс е спечелил за първия филм от научнофантастичната екшън трилогия в далечната1999 г.

В статията на списанието се уточнява, че Рийвс ще получи и допълнително възнаграждение върху основната си заплата, след като филмът приключи да се прожектира на голям екран. Въпреки че не е ясно колко още може да изкара звездата, статия на телевизия ABC от 2006 г. разкри, че Рийвс е спечелил допълнителни 25 милиона долара от рекламни сделки покрай първия филм.

„Матрицата“ спечели 171,4 милиона долара само в САЩ и 466,6 милиона долара в световен мащаб при сравнително скромен бюджет от 63 милиона долара. Успехът на филма доведе до заснемането на още две продължения от братята/сестрите Уашовски (тогава режисьорите бяха Лари и Анди, а след смяната на пола си са Лана и Лили), като заснеха двете продължения едновременно – „Матрицата: Презареждане“ и „Матрицата: Революции“. Филмите се появиха по кината през 2003 г.

Според сайта Celebrity Net Worth, Киану е спечелил над 120 милиона долара бонуси от двете продължения.

Като се има предвид огромният успех на франчайза на The Matrix, ниската основна заплата на Рийвс за новия филм не е изненадваща, но е възможно той да е взел по-малко заплащане, за да помогне за осъществяването на продукцията, както е правил и за други свои филми.

Според информациите актьорът се е съгласил да намали заплатите си в „Адвокатът на дявола“ и „Заместниците“ с милиони долари, за да могат продуцентите да си позволят да наемат и други големи актьори като Ал Пачино и Джийн Хекман.

Преди няколко дни Киану гостува в шоуто на Дрю Баримор, а актрисата си спомни, че като тийнейджърка е имала незабравимо преживяване с него.

46-годишната Дрю разказа специалния си спомен с Рийвс, който двамата споделят от вече няколко десетилетия. Баримор разказа следното: „Бяхме заедно в един клуб в Лос Анджелис и празнувахме моя 16-ти рожден ден. Тогава ти влезе, хвана ме за ръката, изведе ме от заведението, качи ме на мотора си и ме вози с най-високата скорост в живота ми.“

Дрю добави: „Това беше пътешествието на живота ми. Чувствах се толкова свободна. Точно в този момент си спомням, че обичах живота и бях толкова щастлива.“

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Петко Петков ( преди 2 години )
Пфу. Все кой колко взел. Все пари колко получил майка му мечка! Отврат от Вас информиращи ни! Как някой не писа колко труд е положил някой спортист, актьор, певец... Голям!!! За да стигне до големите пари! Е предполагам че и до някъде сте Прави! За Труда на Човека едва ли някой ще чете! За парите ехеййй! Ами изнасилил, набил, блъснал, убил някой ще е още по интересно в нета от това за Киану и подобни!!! Генезис настъпва, ако не се променим!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар